Tanku i Luftës së Dytë Botërore në bodrumin e një pensionisti gjerman!

241

Një pensionist në Gjermani po pret dënimin, duke mbajtur një tank të Luftës së Dytë Botërore në bodrum
Automjeti i blinduar Panther u hoq nga bodrumi i shtëpisë së një burri tani 84-vjeçar në qytetin verior gjerman të Heikendorf në 2015. Por prokurorët dhe avokatët e mbrojtjes tani po negociojnë një gjobë të mundshme, duke filluar nga prova dhe një gjobë deri në 500,000 euro.

Sipas avokatit të të pandehurit, Muzeu Amerikan është i interesuar në blerjen e Panterës. Shumë historianë pretendojnë se ishte automjeti më efikas ushtarak i përdorur nga Gjermania në Luftën e Dytë Botërore.

Avokati gjithashtu tha se një numër i koleksionistëve gjermanë kishin kontaktuar të pandehurin për sende të tjera, përfshirë pushkët dhe pistoletat.

Moebel THEMA

Në seancën gjyqësore, avokatët u përpoqën të përcaktonin nëse koleksioni ushtarak shkel ligjin gjerman të kontrollit të armëve. Mbrojtja pretendon se shumë armë nuk janë më funksionale dhe se Pantera u ble si mbeturina dhe po konsideron të pranojë një gjobë prej më pak se 50,000 euro.

Në korrik 2015, rreth 20 ushtarë nxorën Panterën nga prona për nëntë orë.

Seanca tjetër është caktuar për nesër dhe vendimi pritet muajin tjetër.

Comments