Dogana e Maqedonisë sekuestron paisje për gjetjen e revoleve të vjetra dhe gjëra antike

82

Pajisje për gjetjen e arit dhe metaleve të tjera, si dhe helmeta ushtarake dhe revolveri të vjetër – antikuitete, janë sekuestruar në hyrje të vendkalimit kufitar “Tabanoc” nga doganierët gjatë kontrollit të detajuar të automjetit me targa të Ukrainës, i drejtuar nga shtetas ukrainas.

Siç informojnë nga Drejtoria e Doganave, në automjetin në disa çanta janë gjetur tre standard dhe një detektor i vogël metali, dylbi, shtatë helmeta ushtarake, një mini kruese, dy revolerë të vjetër – një libër ankandi, një lupë dhe një mini dron.

“Kontrolli i automjetit është bërë për shkak të dyshimit të bazuar në deklaratën e pasagjerit, i cili në pyetjen e doganierëve iu përgjigj se nuk kishte asgjë për të denoncuar. Personi dhe bashkëshortja e tij kanë udhëtuar me dy automjete të ndara dhe sipas deklarimeve të tyre kanë planifikuar të qëndrojnë më gjatë në vendin tonë. Malli është mbajtur përkohësisht, me çka është penguar mundësia e përdorimit të tyre dhe kryerja e veprimtarive të kundërligjshme në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ndaj personit është parashtruar ankesë për kundërvajtje doganore”, kumtoi Drejtoria e Doganave.

Comments