Eprori i UÇK-së Mujë Berisha emër i paharruar i Luftërave Çlirimtare

1,327

Sot 13 vite humba nipin tim në një aksident trafiku bashkëluftëtarin nga UÇK-ja Eprorin e lavdishem UÇK-së në ZOD dhe Eprorin e TMK-së Mujë Berisha nga Kpuzi i Klines i dëshmuar familjarisht në luftë çlirimtare dhe me Komandant Hetem Smakiqin ishin të dalluar në organizim të luftës në vitet 1997/1999

Kur të tjerët besonin kopalla pacifiste , ti braktise Zvicren dhe qysh nëntor 1997 ju bashkangjite UÇK -së si një nga celulat e para të saj dhe në fshatin heroik Kpuz Klines u bërë me familje fshat çerdhe e UÇK -së dhe bazë e pamposhtur nga okupatori serbomadh.

E vazhdove kontributin dhe për UÇPMB-në dhe UÇK(kombëtare) me modesti pa shitur mend kurrë e patriotizem o hero i heshtur

E kishe patriotizmin traditë familjare dhe poashtu nga dajët Selcajt e Baranit nip i dashur , i dhe luftës tonin e duhur unitetin maturin dhe trimërin sepse ishe dhe ish boksier eminent dikur

Fshati heroik Kpuz i Klines ishte kryebazë e UÇK-së Komandanteve drejtueseve luftes eproreve si Nusret Pllana , Agim Zeneli , Hashim Thaçi , Rexhep Selimi , Ramush Haradinaj , Lahi Brahimaj Agim Zeneli , Fadil Nimani Gezim Ostreni Iljaz Derguti etj aty kaluan luftetar nga çdo zonë e jona operative dhe u shpëtuan mijëra civilë nga gjenocidi serb

Vepra jote rron Komandant shok jete e nipi im , pashmangshëm lotët më shkojnë sa herë kujtoj ty e shokët e idealeve liridashese

Ti je një nga emrat më të lavdishëm të UÇK-së dhe Shqipërisë dhe prapa ke lenë emrin e mirë familjen e nderuar

Komandant na merrë malli Mujë Berisha ????????✊????

Erald Selca

Comments