Haradinaj: Me dhunë e përmes ligjit, financat e qytetarëve po barten nga xhepi i tyre në arkën e shtetit të cilat nuk kthehen më tek qytetarët

79

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj ka reaguar pas lajmit për ngritjen e çmimit të tatimit në pronë duke e cilësuar si goditje ndaj financave të qytetarëve.

Përmes një reagimi në Facebook, Haradinaj ka thënë se jetesa e qytetarëve është vështirësuar nga rritja e çmimeve.

“Fatura e tatimit në pronë për vitin 2023 është shumëfishuar me një ndërhyrje të Ministrisë së Financave. Jetesa e qytetarëve është vështirësuar nga rritja e çmimeve. Përkundër këtyre fakteve të dukshme nuk kishte asnjë veprim nga Qeveria e Kosovës për frenuar inflacionin dhe për të lehtësuar jetën e qytetarve”, ka shkruar Haradinaj.

Ai ka thënë se ky veprim është edhe një goditje ndaj financave të qytetarëve.

“Ky veprim është edhe një goditje ndaj financave të qytetarëve. Me dhunë e përmes ligjit, financat e qytetarëve po barten nga xhepi i tyre në arkën e shtetit dhe në fund as nuk shpenzohet buxheti dhe as nuk mbështetet qytetari i Kosovës”, është shprehur ai.

Haradinaj ka thënë se durimi ka kufi.

“Mirë po e gënjen popullin. I mirë është edhe në veprime që janë në kundërshtim me premtimet dhe me Republikën e Kosovës.

Por durimi ka kufi! Mjaft!”, ka përfunduar Haradinaj.

Comments