Ja gjërat që duhet të dini për George Soros, miliarderin që financon qeveritë e majta

197

Image result for soros

 

George Soros është një miliarder amerikan me origjinë hungareze, i pozicionuar politikisht si radikal i majtë dhe që financon shumë projekte të partive të majta në SHBA dhe vende të ndryshme të botës, përfshirë këtu edhe vendin tonë.

Por, kush është miliarder që ka ndikim në shumë shtete? Ja 9 gjëra që duhet të dini për të:

1-George Soros është një kriminel i dënuar në Francë në vitin 2002 për tregti. Gjykata urdhëroi Soros të paguante 2.2 milionë Euro.

2-Soros vjen nga një familje anti-semitike hebre dhe që ishte bashkëpunëtore e nazistëve.

3-Soros financon kryesisht media të majta. Miliarderi ka lidhje me më shumë se 30 media kryesore në SHBA.

4-Soros ka krijuar “Shadow Party”, pjesë e organizatave majtiste që në thelb kanë kontrollin e Partisë Demokratike në SHBA(të majtët).

5-Soros është financuesi kryesor i Hillary Clinton, e cila kandidoi për Presidente të SHBA. Ai financoi 9 milionë Dollarë për Clinton.

6-Soros ka lidhje me Donald Trump. Ai financoi ndërtimin e hotelit ndërkombëtar të Trump, dhe kullën e tij në Chicago, në shumën prej 160 milionë Dollarë.

7-Fondacioni për Shoqëri të Hapur e George Soros tha se kriza e refugjatëve duhet të shihet si një zhvillim i ri normal.

8-Fondacionet e Sorosit, Black Lives Matter groups i kanë dhënë në një vit 33 milionë Dollarë grupeve BLM. Këta të fundit mohuan një shumë të tillë.

9-Fondacionet e George Soros kanë një tendencë për të vetëpërfituar. Fondacioni i Soros kontrollon më shumë se 200 milionë Dollarë aksione në Adecoagro, një kompani me bazë në Luksemburg që zotëron qindra mijëra hektarë toka bujqësore në Amerikën e Jugut.

Comments