Maqedoni: Nuk do të ketë aplikim, qytetarët drejtpërdrejt do t’i marrin kartelat pagesore

910

Në 3 muajt e fundit, jo vetëm ne, por e gjithë bota po përjeton krizën më të madhe. Që nga fillimi i krizës shëndetësore-ekonomike të shkaktuar nga COVID-19, LSDM ka qëndruar prapa qëndrimit se gjëja më e rëndësishme janë masat e shpejta dhe në kohë. Prandaj, duke qëndruar në qëndrimin se ne jemi bashkë në këtë situatë të tërë, bisedimet me kompanitë, punëdhënësit, bankat, theksoi nënkryetari i LSDM-së, Kosta Petrov në diskutimin në internet “Ekonomia e re zhvillimore e Maqedonisë”.

“Grupi i parë i masave ekonomike kishte për qëllim kompanitë që ishin të parat që u goditën, domethënë transporti, turizmi, hotelieritë. Grupi i dytë i masave ekonomike kishte për qëllim ndërmarrjet mikro të vogla dhe të mesme, të gjitha për të kursyer më shumë vende pune. Paketa e tretë ekonomike është e ndryshme nga dy të parat, fokusi është në transformimin e ekonomisë së Maqedonisë”, tha Petrov.

Petrov gjithashtu përmendi zbatimin e masave që sigurojnë kartelat pagesore vendase dhe vauçerët për turizmin, të cilat do të forcojnë konsumin privat në periudhën e ardhshme.

“Kartelat pagesore prej 9.000 denarë u jepen të gjithë personave të papunë, punëkërkuesve aktivë dhe marrësve të ndihmës minimale të garantuar, 3.000 denarë do t’u jepet të rinjve dhe punonjësve me të ardhura mujore deri në 15.000 denarë. Gjëja më e rëndësishme është që nuk do të ketë asnjë aplikim, por qytetarët do t’i marrin këto karta direkt dhe do t’i përdorin ato. Përmes kësaj mase, ne ndihmojmë qytetarët, por ndihmojmë edhe ekonominë e vendit”, shtoi Petrov./Telegrafi/

Comments