Maqedonia e pesta me luftëtarë në ISIS

139

Maqedonia e pesta me luftëtarë në ISIS

Maqedonia është ndër vendet e para për prodhimin e luftëtarëve në luftërat e Lindjes ë Mesme, saktësisht në Siri dhe në Irak.

Këto analiza të bëra nga  “Neë America”, janë të bazuara në dokumente të cilat tregojnë numrin e luftëtarëve të cilët janë bashkangjitur në organizatat terroriste ose janë kthyer prej atje.

Analiza më e detajuar e të dhënave të dokumenteve të ISIS-it zbulon se kryeqyteti i Maqedonisë është i listuar në vendin e 5-të për rekrutim të luftëtarëve në lindjen e mesme. Në vendin e parë dhe të dytë në këtë listë të hetimeve të “Neë America” janë Kina dhe Libani.

Comments