Mbi 50% e qytetarëve në Maqedoni nuk duan të vaksinohen (FOTO)

315

58.6 përqind e qytetarëve nuk do të vaksinohen, sipas një sondazhi nga Telma dhe MCMC. 38.7 përqind thanë se ndoshta do të vaksinoheshin ndërsa 2.6 përqind thanë se nuk e dinin.

Sipas rezultateve të sondazhit, pothuajse nuk ka asnjë ndryshim në nivelin e arsimimit të atyre që u përgjigjën se nuk do të vaksinohen.

Kështu, 59.3 përqind me arsim jo të plotë dhe 50 përqind me studime pasuniversitare thanë se nuk do të vaksinohen.

Ekzistojnë ndryshime më të mëdha në gjini dhe moshë, me burrat që tregohen më të interesuar për vaksinim sesa gratë, me 44.2 përqind që thonë se kanë plotësisht ose disi gjasa të vaksinohen, krahasuar me 31 përqind të grave.

Skeptikë më të mëdhenj në lidhje me vaksinimin janë të rinjtë e moshës 18 deri 29 vjeç, fermerët dhe ata që merren me punë shtëpiake.

Të anketuarit mbi 65 vjeç me 49.56 dhe pensionistët me 50 përqind janë më të interesuar për vaksinimin.

Comments