Mbrojtja paraqiti ankesën për arrestimin e Thaqit, ja çfarë thuhet aty

109

Moebel THEMA

 

Mbrojtja e Nehat Thaqi (40 vjeçar), i cili është drejtor i Policisë së Kosovës për rajonin e Mitrovicës, sot ka paraqitur ankesë kundër vendimit të gjyqtarit në procedurat paraprake të Gjykatës Speciale për zgjatjen e paraburgimit të tij.

Procedura paraprake të Gjyqtarit e kanë pranuar vendimin e Gjykatës së Lartë të Nishit se më 17 shtator 2010 Thaçi nuk i është përgjigjur thirrjes të rregullt nga Gjykata.

Avokatët Sead Spahoviq dhe Vladimir Gajiq në ankesë tregojnë se dosja nuk përmban asnjë dëshmi se Thaçit i është bërë thirrje nga gjykata serbe dhe se ai nuk ka marrë thirrjen, duke deklaruar se arrestimi i tij është i paligjshëm, transmeton lajmi.net.

Ankesa i referohet raportit të Drejtorisë së Policisë së Prishtinës, i cila ndodhet në Banjën e Nishit, duke deklaruar se Thaçi ishte i padisponueshëm atje pasi ai jeton në Prishtinë.

Thaçi është akuzuar për vepër penale të terrorizmit pasi gjoja ka dëbuar nga Kosova një familje serbe më 1 korrik të 1999 nga një fshat afër Lipjanit.

Në ankesën e avokatëve të tij thuhet se tashmë kanë kaluar 17 vite që atëherë dhe pesë vite nga paraqitja e treguar se Kodi Penal është ndryshuar disa herë.

“Është e qartë se përshkrimi faktik i veprës përbëhet nga kërcënimet. Kjo tregon se për shkak të kësaj vepre penale mund të jetë e dënueshme deri në pesë vjet burg”, thuhet në ankesë, duke shtuar se ajo përjashton zbatimin e dispozitave për kujdestarinë.

Ankesa tregon se Thaqi nuk ishte anëtar i UÇK-së, por “kjo është gjëja kryesore që ai është akuzuar.”

“Ky fakt është i lehtë për t’u verifikuar, sepse lista e anëtarëve të UÇK-së (40,000) ekziston në internet”, thuhet aty.

Avokatët mbrojtës ankohen se ata ende nuk janë të lejuar të kenë qasje në këtë rast, edhe pse tashme kanë kaluar 15 ditë që nga arrestimi i Thaqi.

Thaçi sot ishte marr në pyetje nga Prokuroria për krim të organizuar, ku ai iu përgjigj pyetjeve të

zëvendës prokurori kompetent. Ai hodhi poshtë të gjitha akuzat dhe ofroi një alibi se ai ishte në Fushë Kosovë.

“Në atë kohë, 15 ditë nuk isha atje ku akuzohem. Unë me gruan time unë kam qenë në Fushë Kosovë. Në diçka si kjo nuk ka marrë pjesë”, ka shtuar Thaqi, dhe duhet insistuar se nuk e njeh ndonjë anëtar të familjes Milivojeviq. /Lajmi.net/

Comments