Molla Nasreddin: Shqiptari në luftim fyt-për-fyt me turkun në vitin 1911

232

Kjo është një karikaturë e botuar në revistën saterike Molla Nasreddin, në vitin 1911.

Në karikaturë është paraqitur një dy luftim mes një shqiptari dhe turku duke aloduar në Kryengritjen Shqiptare në vitin 1911, ndërsa mbrpa tyre shihet një grek i cil duke shfrytëzuar me oportonizëm luftën mes shqiptarëve dhe Perandorisë Osmane, shkeputë një copë të territorit shqiptar.

Comments