Për 9 muajt e fundit mërgata shqiptare në Maqedoni ka dërguar 1.1 miliard euro

271

 


Për 9 muajt e fundit mërgata shqiptare në Maqedoni ka dërguar 1.1 miliard euro

Banorët e Maqedonisë që punojnë jashtë sivjet nuk kanë dërguar para sa vitin e kaluar, mirëpo saldoja për nëntë muaj është mbi një miliard euro, e arritur në vend në kanale legale dhe jo formale.

Banka Popullore në këtë statistikë, përveç parave që kanë arritur prej jashtë në llogari të rezidentëve të Maqedonisë, i llogaritë edhe devizat për të cilat banorët e Maqedonisë në kursimore i marrin në denar.

Në periudhën prej nëntë muajsh në Maqedoni gjithsejtë janë futur 1 miliard e 107 milion e 300.000 euro.

Në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, në Maqedoni nga mërgimtarët janë futur 1 miliard e 94 milion e 800.000 euro.

Comments