Pikat pagesore në Maqedoninë e Veriut vitin e kaluar arkëtuan mbi 53 milionë euro

142

Në vendkalimet e pagesave në vend vitin e kaluar është arritur qarkullim në vlerë prej 53.242.070 euro, njoftoi Ndërmarrja Publike për Rrugë Shtetërore. Të hyrat e vitit të kaluar janë 6.6 milionë euro më të larta se ato të vitit 2021, kur ishin 46.4 milionë euro.

“Më fitimprurëse” është pika e pagesës Romanovce, ku sipas të dhënave të JPDP-së, qarkullimi i realizuar është 400.174.788,00 denarë. 266,361,767 denare ne piken pagesore Miladinovci, ne piken pagesore Gllumove te Sarajit 258,299,622, Gradsko 248,125,247 denars, Zheline 244,476,653 denare, Gjevgjeli 236,866,875 denare, Petrovec 205,967,358 denare, Tetove 201,158,891,495 denare, Gostivar 164,536,337 denarë.

Qarkullimi i realizuar nga arkëtimi elektronik i tarifave përmes shitjes së pajisjeve elektronike dhe mbushjes së tyre në qendrën AMC, nga ana tjetër arrin në 333.106.598 denarë.

Që nga fillimi i futjes së arkëtimit elektronik të tarifave, nga korriku 2019 deri më 1 mars të këtij viti, arkëtimi elektronik ka shënuar rritje konstante si në shitjen e pajisjeve elektronike ashtu edhe në rimbushjen e tyre.

Për periudhën 2019 deri më tani janë shitur gjithsej 144.591 copë karta M-Smart dhe 17.412 pajisje M-Tag ose gjithsej 162.003 pajisje elektronike.

Një procedurë për harmonizimin teknik dhe financiar është duke u zhvilluar për zbatimin e ndërveprimit në mbledhjen elektronike të tarifave brenda kornizës së Ballkanit të Hapur, pasi u ra dakord në samitin e Ohrit për të krijuar një sistem të vetëm elektronik të mbledhjes së tarifave (ENP) në Serbi, Maqedoninë e Veriut dhe Shqipëri. .

Sipas njoftimeve, deri në hyrjen e vendit në BE duhet të vendoset dixhitalizimi i plotë i tarifave, pra të dixhitalizohet mënyra e tarifimit të tarifës.

Comments