Presidenti grek Prokopis Pavlopoulos: Maqedonia është një dhe greke

143

 

Moebel THEMA

Presidenti grek Prokopis Pavlopoulos, ka vazhduar të përsërit qëndrimet e tij lidhur me Maqedoninë, këtë herë nga ceremonia në Kostur, ku u shpall qytetar nderi.

“Ky vit ka inspiruar leksionet parakohore, por është edhe përgjigja përfundimtare e falsifikimit të historisë, siç ka thënë Konstadinos Karamanlis se një Maqedonia është një dhe greke”, deklaroi Pavlopoulos.

Në fjalimin e tij ai gjithashtu theksoi nevojën e “bashkimit kombëtar” për shkak se çdo ndarje është thikë në zemrën e vendit.

Comments