Prokurori që po heton tragjedinë në Bullgari: Në autobus s’ka pasur karburant dhe mjete piroteknike

125

Dihen arsyet e mundshme dhe shkaktari i zjarrit që shpërtheu në autobusin në autostradën “Struma” në Bullgari. Këtë në emisionin “Lice v lice” të televizionit kombëtar BTV e deklaruan prokurori Biser Mihajllov dhe hetuesi Marian Marinov, të cilët punojnë në ndriçimin e tragjedisë.

Prokurori Mihajllov pohon se nuk ka pasur fuçi me benzinë për kontrabandë dhe mjete piroteknike. Teoritë për “materiale për drogë” janë qesharake dhe nuk meritojnë asnjë koment, thotë prokurori.

Moebel THEMA

“Kategorikisht pohoj se në autobusin në fjalë nuk ka pasur karburant dhe mjete piroteknike”, tha Mihajllov.

Por, siç shton Mihajllovi, fuçi me karburant ka pasur në pjesën e pasme të autobusit, e cila nuk ishte kapluar nga flakët, duke shtuar se këto fuçi nuk e kanë shkaktuar zjarrin. Hetuesi Marinov thekson se ka pasur tuba për naftë për lidhje me sistemin e ngrohjes në autobus, por se ato kanë mbetur të paprekura nga zjarri.

“Në autobus, gjegjësit në pjesën ku gjenden goma e përparme ka hyrë një copë të madhe të gardhit mbrojtës, kurse rezervuari ishte plastik dhe ishte shkatërruar tërësisht. Në rezervuar ka pasur karburant, e karburanti digjet”, tha Marinov.

Comments