Rusia kërcënon hapur Norvegjinë me bombë atomike

194

Norvegjia është paralajmëruar nga një politikan i lartë rus se ajo tani mund të jetë një objektiv bërthamor, pasi lejoi vendosjen e 330 marinsave amerikanë në vend.

Frants Klintsevich, një nënkryetar i komitetit të mbrojtjes dhe sigurisë së Rusisë, tha se vendosja e marinsave amerikanë në Vaernes ishte pjesë e grumbullimit të ushtrisë amerikane dhe e ka vendosur Norvegjinë në ‘lojë’ në rast të një konfrontimi bërthamor.

Klintsevich tha për kanalin TV2 të Rusisë se Kremlini e pa vendosjen e 330 marinsave në Norvegji si një kërcënim direkt ushtarak.

Norvegjia iu bashkua NATO-së më 1949 por vetëm pasi i kishte dhënë garanci Bashkimit Sovjetik se kurrë nuk do të lejonin trupa të huaj që të stacionoheshin aty

Comments