Selca:Kapedan Çerçiz Topulli ja nderoi lart emrin Shqipërisë

698

Kapedani i Shqipërisë Çerçiz Topulli ky bir i madh e i lavdishëm i kombit trim i rrallë , intelektual brilant që me armë e pendë në duar luftoi hordhitë gjakatare otomane , ato greke e serbomalazeze .
Lum ne që patëm burra të tillë që ja nderuan armët Shqipërisë së Kryeshqiptarit Gjergj Kastrioti -Skënderbeut , që ja nderuan flamurin namin e madheshtin duke sfiduar me një grusht burrash okupatoret mizor të viseve tona arbërore .

Historikisht një grusht shqipëtaresh kanë kontribuar , e shumica kanë ndejt duke pritur çlirimin nga tjerët dhe duke na i qerruar “testikujt” patriotizem fallco .
Shqipëria rron falë luftërave të saja nëpër shekuj .

Erald Selca

Comments