Spasovski: Sabotimi i MPB-së dhe rritja e testimeve janë shkak për rritjen e numrit të të infektuarve

276

Kryeministri Oliver Spasovski për “TV24” theksoi se në vendin tonë një nga arsyet kryesore për rritjen e numrit të të infektuarve është mosrespektimi i masave nga qytetarët.

“Disa presona mendojnë se virusi nuk ekziston, se ai do të zhduket me temperaturat. Gjithashtu u bë sabotimi i masave dhe u publikisht u njoftua se masat e mbrojtjes nuk do të respektohen. Dhe një nga gjërat kryesore është se ka pasur mungesë pune dhe sabotim nga Ministri i Brendshëm: u njoftua publikisht që ata që shkelin masat nuk do të ndëshkohen. Arsyeja e rritjes së numrit të të infektuarve është fakti se testimi është tek të shënjestruarit dhe testimi në masë të familjarëve që janë prekur nga takimet private dhe mbrëmjet e iftarit dhe nga konfeksionet e tekstilit në Shtip”, deklaroi Spasovski, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Spasovski beson se sistemi i kujdesit shëndetësor, përkundër mangësive të tij, funksionon dhe mund të mjekojë dhe t’i përgjigjet kapaciteteve.

“Kemi kapacitete të mjaftueshme shëndetësore për t’u marrë me situatën. Ne kemi kapacitet prej 1.000 shtretër për t’u kujdesur për të infektuarit”, tha Spasovski.

Lidhur me masat e karantinë, Spasovski thotë se nuk bëhet fjalë për vonimi të vendimit për masa të reja shtrënguese./Telegrafi/

Comments