Tërnava: Për dy ose tre ditë mund të fillojë hapja e xhamive

412

Kryetari i Bashkësisë Islame në Kosovë (BIK), Naim Tërnava, është deklaruar se rënia e numrit të të infektuarve në ditët e fundit është mundësi e mirë që këto ditë të fillojë hapja e xhamive.

“Unë them derisa këto ditë kemi lajme të mira, atëherë këto janë shenja të mira. Me emër të Zotit nesër do të takohem me kompetentët tanë, edhe me Institutin edhe me Ministrinë e Shëndetësisë, nëse kështu vazhdon brenda dy-tre ditëve është e mundshme që të startojmë në xhami për faljen e namazeve”, deklaroi Tërnava.

I pari i BIK-ut tha se ka qenë e nevojshme që të respektohen rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik dhe falja e namazit të Fitër Bajramit të kryhet në kushte tjera nga ato të zakonshmet.

“Qytetarët na kanë kuptuar drejtë dhe mirë. Nëse qesim para vetes diçka më të shenjtë se mirëqenien e popullit atëherë nuk jemi as imam, as hoxhallarë, as politikanë, me një fjalë nuk jemi askushi”, tha ai për Dukagjinin.

Këtë vit falja e Fitër Bajramit është kryer nëpër shtëpi sepse grumbullimi i besimtarëve nëpër xhami nuk ka qenë i lejuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, për shkak të pandemisë COVID-19.

Comments