Vuçiq: Durrësi do të jetë porti më i afërt për Serbinë

161

Moebel THEMA

ale

“Pas ndërtimit të kësaj rruge prej Beogradit për në Durrës, do të udhëtohet katër orë e gjysmë”, tha Vuçiq në forumin biznesor Serbi – Shqipëri, që po mbahet në Nish.

Mëtutje, ai ka përkujtuar se këmbimi tregrar i Serbisë me Shqipërinë është 102 milionë euro në vit dhe ka vlerësuar se ekzistojnë kushte që ky këmbim të jetë edhe më i madh, por për këtë duhet eliminuar barrierat administrative dhe doganore, pasi vetëm për një ditë të pritjes në doganë, vlera e prodhimeve bujqësore zvogëlohet për 7%.

“Shpenzimet logjistike në Ballkanin Perëndimor janë 16% të GDP-së, ndërsa në Bashkimin Evropian, ato janë 8%”, tha Vuçiq.

Kryeministri i Serbisë ka vlerësuar se shqiptarët janë biznesmenë të mirë dhe se ndërmarrësit serbë duhet të bashkëpunojnë me ta dhe të investojnë në Shqipëri.

Comments