Xhamia me pamje mahnitëse

347

Moebel THEMA

nasir-al-mulk-mosque-shiraz-iran-7

“Nga jashtë, xhamia rozë në Shiraz duket si një shtëpi përrallore adhurimi dhe nga brenda fsheh të fshehta shumëngjyrëshe.

Numri i pafund i xhamave plot ngjyra të ndryshme e kthejnë pjesën e brendshme të saj në një mrekulli të vërtetë arkitekturore që të lë pa frymë, sidomos agimeve kur bien rrezet e para të diellit”, kështu e përshkruan britanikja “Huffington Post”, xhaminë e Nasir el-Mulk që ndhet në Shiraz të Iranit.

“Ndërkohë reflektimi i këtyre rrezeve në tapetin e mrekullueshëm persian dhurojnë një pamje mahnitëse dhe mbresëlënëse. Pa përmendur pastaj harqet, kupolat dhe qoshet e brendshme të pikturuara me detaje të artit persian që janë një mrekulli më vete”, vijon artikulli. Xhamia Nasir el-Mulk njihet edhe si “xhamia rozë” për shkak të dominimit të kësaj ngjyre.

xhamia_shiraz_41477390678

Nasir al-Mulk Mosque

xhamia_shiraz_51477390680

xhamia_shiraz_61477390676

Comments