​Dhe u kërkova atyre që të buzëqeshnin

1,887
strangers11-768x558-640x465_1227

“U kërkova atyre që të buzëqeshnin”, ky është edhe emri i projekti multi-kulturorë nga Jay Weinstein duke dashur t’i tregoj njerëzve se kur jep buzëqeshje që në takimin e parë me të panjohurit, mund të ndryshohet gjithçka për të mirë.
“Pra, nuk ua di emrin. Nuk ua di profesionin. Nuk keni informacione për fenë apo etninë që ata kanë. Por kur ua sheh buzëqeshjen, ne bëhemi më të afërt me njëri tjetrin. Nuk ka mësime të vërteta për takimet e para me njerëz të panjohur, as ndonjë këshillë e vulosur që të na tregoi se si do të jemi më të afërt me të tjerët. Është vetëm buzëqeshja ajo që ndryshon dhe jep energji të mirë tek të tjerët që në takimet e para”, kështu thotë fotoreporteri Jay Weinstein.

smile-of-strangers-before-after-smiling-portraits-jay-weinstein-31-5799fc4bb4d43-880

Ai gjithashtu tregon se është i ‘tronditur’ nga reagimi i projektit. Shumica e fotografive të tij janë bërë në Indi. Nëse ju vizitoni faqen e tij të FB ju do të shihni shumë më tepër nga këto portrete mahnitëse të cilat tregojnë për fuqinë transformuese të buzëqeshjes.

strangers26-768x616-640x513

Dhe ky projekt i Jay ka për qëllim të ju tregojë njerëzve se buzëqeshja është ajo që mund të ndryshojë jetën tuaj duke u dhënë të tjerëve shpresë që takuan një njeri të mirë, tek e fundit botës këto ditë kjo i duhet; më shumë njerëz të mirë dhe të qeshur.

smile-of-strangers-before-after-smiling-portraits-jay-weinstein-6-5799fc04862f1-880 strangers1-768x575-640x479 strangers2-768x579-640x483 strangers11-768x558-640x465 strangers13-768x996-640x830 strangers13-768x996-640x830 (1)  strangers16-768x573-640x478 strangers8-768x572-640x477 strangers21-768x950-640x792 strangers21-768x950-640x792 (1) strangers4-768x1012-640x843 strangers4-768x1012-640x843 (1) strangers22-768x881-640x734 strangers28-768x877-640x731 strangers28-768x877-640x731 (1) strangers15-768x589-640x491 strangers24-768x607-640x506 strangers6-768x554


 

Comments