5 fakte rreth filmit ‘Popeye’ që nuk i keni ditur kurrë!

199

Related image

 

Kush do ta kishte menduar se një film si ‘Popeye’ do të bëhej aq i famshëm sa të shikohej thuajse nga të gjithë fëmijët e të përcillej me gjenerata të tëra.
Popaji ishte thjeshtë një djalë i zakonshëm që i pëlqente spinaqi dhe duhani. Për herë të parë Popaji ishte paraqitur me 17 janar të vitit 1928, dhe shikuesve menjëherë u kishte pëlqyer ai.

Mirëpo, ka shumë gjëra që nuk i keni ditur rreth këtij filmi që të gjithë e pëlqejmë. Këto gjëra, i sjell për ju më poshtë.

1) Popaji dhe Olive Oyil kanë qenë njerëz të vërtetë që kanë jetuar afër shtëpisë së Segar në vendlindjen e tij. Duke i shikuar ata ai ishte inspiruar që t’i krijonte këto karaktere të famshme botërore.

2) Dashuria e Popajit për spinaq kishte ndihmuar të rris shitjen e spinaqit në të gjithë botën.

3) Popaji ishte i pari karakter i animuar që ishte bërë me statujë. Kjo statujë gjendet në Texas që nga viti 1937.

4) Për ta shënuar 75 vjetorin e Popajit, i tërë ‘Empire State Builiding’ ishte mbuluar me ngjyrë të gjelbër për ta kujtuar njeriun spinaq-ngrënës.

5) Njerëzit e vërtetë prapa zërave të Popajit dhe Olive Oyl, Jack Mercer dhe Margie Hynes, kishin përfunduar duke u martuar me njëri-tjetrin.

 

Comments