A mund të ndodhë të humbim rekomandimin? Ja përgjigjja e Ademit

220

Moebel THEMA

 A mund të ndodhë të humbim rekomandimin? Ja përgjigjja e Ademit

Lidhur me raportin e KE-së si edhe çdoherë, unë besoj se do kemi raport objektiv, korrekt ku do të notohet avancimi jonë, aktivitetet pozitive veçmas avancimi në dialogun politik, por patjetër se i njëti do përmbajë edhe vërejtje dhe rekomandime, para së gjithash sferat që janë përfshirë me reformat urgjente prioritare, ka thënë më tej në intervistën për REL, zv/kryeminstri për çështje evropiane, Arbër Ademi.

A mund të ndodhë që të humbim rekomandimin, pasi në dy raste ajo ishte e kushtëzuar?

“Unë jam optimist dhe besoj se Maqedonia ende ka perpspektivë evropiane, ndërsa konfirmim për kët është vizita e komisarit për zgjerim Johanes Han.

Detyrim i ynë është pastaj të ketë organzim dhe zbatim të zgjedhjeve që të rikutjojmë në zbatimin maksimal të reformave të nevojshme, veçmas në sundimin e së drejtës, ekonomnisë dhe procesit të harmonzimit të legjislaturës me të drejtën e BE-së. Maqedonia kishte një rekomandim të kushtëzuar më 2015. E panjohur është që atë rekomandim do fitojmë edhe këtë vit. Kjo para së gjithash për shkak të krizës politike”, ka thënë Ademi

Comments