Adem Demaçi Legjenda e Kombit tonë që ne nuk ja ditëm vlerën !

464

Adem Demaçi -Dielli i Kombit tonë njeriu që kurrë nuk e deshi pushtetin po shtetin dhe kombin shqiptar të fortë bashkuar , përparimtar e të emancipuar .

E tërë jeta e tij që 6 vjeç , e deri kur vdiq fizikisht sepse ai dhe vepra e tij monumentale rron përjetë mes burgjeve më të tmerrshme në botë ato ç’njerezore jugosllave kryekriminelit Tito dhe si lider i shqiptarëve nën pushtimin jugosllav paresore për të si intelektual , disident revolucionar patriot i jashtëzakonshem ishte vetëdijesimi i popullit dhe koncepti i luftes së armatosur ku vetë baca nga SHP UÇK së u vu në krye përfaqesimit politik

Dhe kur doli nga burgu në burgun e madh të quajtur Kosovë në vitet 90 ta ai nuk luftoj për karrige po i respektoj klasen politike të kohes ndonese me vonë me të drejtë ju qepoj qyqarellekut pacifist dhe thoshte liria nuk vjen në pjatë pome luftë armatosur e sakrificë mbinjerezore .

Baca Adem ky biri i madh , dhe i lavdishem i Shqipërisë një nga figurat më të mëdha kombëtare dhe njerëzimit kurrë nuk deshi jetë kryetar partie deputet ministër kryeminister president ambasador kryetar i Akademisë e cila i luftonte atë dhe Qosjen

Moebel THEMA

Baces Adem nuk ja kemi ditë vleren ne si popull dhe politika e ndyrë e Kosovës .

Veç paramendoni këto 22 vite këto parti pa përjashtim sa llumin e kanë avancuar , e vlerat i kanë injoruar minimizuar bajraktaret tonë grindavec të mëhalles sonë politike .

Adem Demaçi është kryevlerë kombëtare , idealist i përbetuar dhe mishërim i çdo levizje kombëtare për Bashkim Kombëtar .

Jeni bubrreca të gjithë përballë vepres lapidare të baces Adem

Erald Selca

Comments