Populli Hunza janë popullata më e shëndetshme në botë. Ata asnjëherë nuk kanë dëgjuar për kancerin dhe nuk sëmuren thuajse asnjëherë. Por, çfarë është edhe më e çuditshme rreth kësaj, është se ata jetojnë rreth 120 vite.

Thuhet se ata gjithmonë bëjnë dush me ujë të ftohët.

Ata hanë vetëm ushqim të cilin e kanë mbjellë vet. Asnjëherë nuk kanë konsumuar ushqime të importuara. Populli Hunza konsumon vetëm frute të freskëta dhe perime, arra, vezë qumështi etj.

Një ndër karakteristikat më të pabesueshme të këtij populli është se në periudha të caktuar prej 2 deri në 4 muaj ata nuk hanë asgjë, përveç që pinë lëng të kajsisë së tharë.

Ekspertët besojnë se sasitë e larta të kajsive janë arsyeja se përse ata nuk vuajnë nga tumori apo kanceri. Farat e kajsisë përmbajnë vitaminë B-17 që njihet si agjenti i fuqishëm anti-kanceroz.