Dimovski i VMRO-së: Nuk pranojmë asnjë ide rreth dygjuhësisë në Maqedoni

177

Moebel THEMA

dimoski

Këto zgjedhje do të jenë zgjedhje në të cilat do të luftojmë për të ruajtur Republikën e Maqedonisë, ashtu siç na e kanë lënë brezat tanë që luftuan dhe vdiqën për të, theksoi sonte në Koçan, anëtari i Komitetit të VMRO-DPMNE-së, Ilija Dimovski.
“Rendi kushtetues i Republikës së Maqedonisë, është ashtu siç është shumica e maqedonasve. Duam të dërgojmë mesazh të qartë, se nuk duam të pranojmë asnjë ide rreth dygjuhësisë, për ridefinim të Maqedonisë, asnjë kalkulim me emrin kushtetues të Republikës dhe të identitetit kombëtar, me gjuhën dhe me atë që jemi, maqedonas”, tha Dimovski.
Dimovski së bashku me anëtarët e tjerë të partisë ka pasur takime me qytetarëy dhe anëtarët e VMRO-DPMNE-së në njesinë e tretë zgjedhore

Comments