DSK do ti sigurojë të dhënat për përgjim

267
DSK do ti sigurojë të dhënat për përgjim

Moebel THEMA

Drejtori i DSK-së Vlladimir Atanasovski nuk lejon në hapësirat e këtij institucioni të vijnë hetuesit e PSP-së.

Njoftim të këtillë ka marrë PSP që kur mbrëmë ka kërkuar leje të kenë hetues rroje në Drejtorinë derisa nuk vinë eksperti i cili do të asistojë gjatë realizimt të urdhërit gjyqësor në marrjen e të dhënave nga sistemi për përgjime.

“Me këtë shkrim ishim të njoftuar se Drejtoria si institucion mundëson garancë se paisja dhe sistemi të cilër janë lënëdë e urdhërit në tërësi janë të siguruar sipas rregullores për infomata të klasifikuara dhe se kërkesa nuk është pranuar dhe për shkak të respektimit të principit të sekretit të funksionimit të Drejtorisë, duke e kyçur edhe konspiracionin të identitetit të përfaqësuesve të Drejtorisë”.

Garancë se regjistrimet digjitale për atë se cilat numta të telefonave janë përgjuar janë të sigurtë, mbrëmë dha edhe ministri i punëve të brendshme Oliver Spasovski.

Fakti që vetëm dy persona kanë qasje në sistemin me regjistrimin digjital nga bisedat telefonike, sipas Spasovskit do të jetë lëndë analize të kontrollit të brendshëm. Sipas tij për momentin në MPB nuk kryhet përgjim ilegal.

Comments