El Hilal organizoi synetimin e 400 fëmijëve ekonomikisht të rrezikuar

244
Rreth 400 fëmijë edhe sivjet ishin pjesë e Projektit “synetimi I fëmijëve” e organizuar nga Organizata humanitare “El Hilal” si një aktivitet tradicional…Ky manifestim solli gëizim për shumë familje në nevoj në vendin tonë të cilët nuk kanë mundësi që vetë të kryejn këtë obligim fetar.
“Rreth 400 fëmijë sivjet I janë nënshtruar këti akti të synetimit të ciltë janë nga Shkupi, Kumanova, Radovishi dhe nga Prilepi.  Këto fëmijë vijn nga familjet ekonomikisht të rezikuara që skan mundësi të shijojn bukurin e këti manifestimi fetar dhe pse jo kombëtar, sepse robet e synetis dhe forma e dasmës që sot organizohet   me një koktej ku marrin pjes dhe familjarë është një mundësi që nevojtarët të përfitojn nga ky projekt”, tha kryetari i El Hilal-it, Behixhudin Shehapi.
Për zëvendës kryetarin e qytetit të Bursës së Turqis, ky aktivitet ka shumë dimensione si atë human, social dhe kulturor.
“Do të vazhdojm me kësi lloj aktivitetet edhe në të ardhmen për asye qëne jemi dy popuj vllezër .Ne sy qytet I Bursës këtë vitë ceremonin e synetimit të përbashkët e organizojm për herë të 13 së bashku me Komunën e Çairit dhe OH El HILAL”, tha Abdyk Kadir Karllëk, zëvendës kryetar i qytetit të Bursës.
Ngjarja u realizua në Kurshumli Han në çarshin e vjetër të Shkupit,  dhe u shoqerua me aktivitete të shumta kulturore.
Comments