Fejt: Ja cili ishte vizioni i arkitektëve të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit

143

Moebel THEMA

13_08_2016_feith

Ish-ambasadori Piter Fejt, përfaqësues nga Instuti për paqe, gjatë konferencës me rastin e 15-vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit,fillimisht ka shprehur ngushëllime për vitkimat nga vërshimet, me ç’rast u shpreh që “qytetarët të rindërtojnë jetën e tyre dhe të marrin ndihmën e nevojshme”.
“Të rikujtoj në rolin e madh gjatë nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, Havier Solana, Lordi Robertson, Xhemjs Pardju dhe Fransoa Leotar, por edhe Maks Van der Shtulin në mbrojtjen e të drejtave të pakicave. Vizoni i arkitektëve të MO-së nuk ishte që të marrin anë, për të favorizuar njërin apo tjetrën por për të përfunduar dhunën dhe vuajtjtet dhe vendosjen e themeleve të Maqedonisë si një shtet modern. 15 vitë më vonë tregimi mbetet përsëri burim kontradikte, premtimi drejt NATO-s e BE-së sikur po ngadalësohet. Pra, ne plotësuam raportin për MO-në vitin e kaluar”, ka thënë Fejt.

Comments