Geogrievski: Nga një kontroll një partiak i medieve, tani po kalojmë në kontroll dy partiak

166

Brifingjet-per-mediat-780x439-1900x700_c

Zvedzan Georgevski, gazetar, thotë se për dallim nga më parë tani ka kontroll të dyfishtë partiak mbi mediet.

Ai thotë se puna e medieve duhet të kontrollohet nga vet gazetarët apo shoqatat e medieve, në të kundërtën, sipas tij, nuk mund të shpresojmë për informim objekti.

“Në parim ne, nga një kontroll një partiak i medieve, tani po kalojmë në kontroll dy partiak. Kjo nuk mund të quhet reformë, përkundrazi rritje e ndikimit mbi punën dhe pavarësinë e medieve. Partitë nuk kanë kredibilitet dhe kapacitet që të zgjidhin këtë problem pa pjesëmarrjen në bisedime edhe të gazetarëve, të pronarëve të medieve apo të opinionit në përgjithësi”, thotë Georgievski.

Nevoja për reforma në media u imponua si domosdoshmëri nga ajo që njihet si aferë e përgjimeve, e zbardhur nga opozita, e cila nxori në sipërfaqe ndërhyrjen brutale të partive ndaj punës dhe pavarësisë së medieve. Janë publikuar biseda mes politikanëve në pushtet, të cilët flasin për kurdisje të lajmeve, apo publikimin e aferave të ndryshme në bashkëpunim me media të caktuara.

Reformat parashohin ndryshime edhe në transmetuesin publik, me atë që kryeredaktori do të zgjidhej me propozim të opozitës.

Comments