Këto harta të periudhës mes viteve 1600-1850 tregojnë kohën, kur Çamëria ishte pjesë e Shqipërisë. Në këto harta duken qartë, Parga, Paramithia, Janina, Margëlliçi, Filati dhe tërë Çamëria që ishte brenda kufinjve të hapësirës shqiptare, bashkë me të tjera treva që nuk janë sot pjesë e Shqipërisë, por gjenden në Malin e Zi, Maqedoni e shtetin e Kosovës. Kjo ishte ajo që quhet Shqipëria e Madhe.

cameria2

cameria4

harta-e-camerise