Kam 78 vjet dhe miliona në banka, por dëgjojeni këtë që dua t’ua them

472

morganiii-800x478

Aktori i mirënjohur Morgan Friman ka shkruar një porosi për gjithë njerëzimin duke thënë se ajo është diçka që mund të jua ndryshoj të ardhmen.

“Kam 78 vjet dhe besoj se nuk kam edhe shumë kohë. Kam miliona dollarë në banka, por nuk mund të blej shëndetin dhe të shpëtojë jetën. Kam familjen time dhe miliona adhurues në gjithë botën, por tani jam plotësisht i vetëm. E jetova jetën në mënyrë të gabuar dhe nuk dua që kjo tju ndodhë edhe juve”, ka shkruar aktori Friman.

 Sipas tij, paraja nuk është e keqja e kësaj botës, por vetëm një letër me vlerë, përmes së cilës arrijmë tek diçka me vlerë. Por, nëse paratë nuk janë e keqja, atëherë çka është e keqja?

E keqja është pasioni i pandjeshëm, i ngulm apo obsesiv dhe moral për të pasur sa më shumë.

“E keqja është gjurmimi i pashpirt dhe obsesiv pas thesarit të arit, që nuk ka fund dhe nuk ekziston. E keqja është kur mundohemi ta blejmë gëzimin, por kjo është vetëm një iluzion.

Comments