Kryetari i Gjilanit paralajmëron skenar të dëmshëm për Kosovën nëse nuk demarkohet kufiri me Main e Zi

244

GJILAN_DEBATI_048_Atdhe_Mulla-e1460824316183-848x478

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri paralajmëron skenarë të dëmshëm për Kosovën, po qe se klasa politike nuk arrin unitet rreth vijëzimit kufitar me Malin e Zi.

Sipas tij, zhvillimet në shtetet përreth nesh, do të ndikojnë që faktori ndërkombëtar mos ta ketë fokusin e mëparshëm për Kosovën, e rrjedhimisht rrezikon të humbë një momentum jashtëzakonisht të rëndësishëm për të ecur para në proceset integruese.

“Ajo çfarë po ndodhë përreth nesh duhet të na vetëdijësojë sepse edhe Turqia edhe Franca janë në gjendje të jashtëzakonshme si shtete dhe prioritetet edhe të fqinjëve tonë nuk lidhen më me Kosovën, e as prioritet e miqve tonë më të mëdhenj nuk lidhen më vetëm me Kosovën”, ka thënë Haziri për televizionin publik. “Kosova është duke dalë gradualisht jashtë agjendës politike dhe duhet që të mos e rrezikojmë interesin ndërkombëtar për ta shtyrë Kosovën në integrime evropiane në këtë fazë, sepse e rrezikojmë dhe e humbim pastaj një momentum jashtëzakonisht të rëndësishëm, për të cilën gjenerata të tëra kanë luftuar dhe kanë punuar për këtë ditë të cilën ne mendojmë se duhet të vijë”, thotë ai.
Comments