Ky është Kurani më i veçantë në botë (FOTO)

62

Moebel THEMA

kurani1

Tünzale Memmedzade, një artiste nga Azerbajxhani ka arritur të përkthejë të gjithë Kuranin dhe ta shkruajë atë në një libër fantastik mëndafshi, i cili ka një pamje mahnitëse.

Sipas një raporti, Memmedzade, e cila është një studente në universitetin Marmara në Turqi, ka përdorur 1500 milimetra bojë ari dhe argjendi, të cilat i ka punuar në një material mëndafshi prej 50 metrash, për të përfunduar projektin të plotë.

Artistja ka transkriptuar Kuranin duke u bazuar në një version zyrtar të lëshuar nga Diyanet, Ministria turke e besimit dhe ka realizuar librin e mëndafshtë me përmasa 29 x 33 centimetra çdo faqe.

Ky është versioni i parë i Kuranit të transkriptuar në faqe mëndafshi. Shkronjat e arit dhe të argjendit janë me të vërtetë fantastike.

kurani

Comments