Ministri grek i mbrojtjes Kammenos: Nuk lejojmë emrin Maqedoni për fqinjin veriorë

123

 

grek

Partia e ministrit grek të Mbrojtjes, Panos Kammenos ka përgatitur një rezolutë për Maqedoninë dhe për Shqipërinë në lidhje me dy çështje të ndryshme.

Në rezolutën e parë thuhet se “Grekët e pavarur nuk pranojnë shfrytëzimin e termit ‘Maqedonia’, ose çfarëdo lloj emri të përbërë të tij, në emrin e fqinjit të veriut”, shkruajnë mediat në Athinë.

Ndërkaq, në rezolutën e dytë, partia e Kammenos kërkon respetim të marrëveshjes së vitit 2010, nga ana e Shqipërisë, për varet e ushtarëve grekë.

Comments