Pasdite dhe nesër mot i lig në pjesët juglindore

207

99470373

Kushte për destabilitet të shoqëruar me reshje të kohëpaskohshme dhe të rrëmbyeshme të shiut, bubullima dhe erë të përforcuar, paralajmërojnë hidrometeorologët për sot pasdite dhe nga fundi i ditës posaçërisht në jug dhe në lindje.

Nga DPHM informojnë se në orët e mbrëmjes diku-diku ende do të ketë reshje të shkurtëra të shiut dhe bubullima të rralla, para së gjithash në rajonet malore.

Nesër, nën ndikimin e masës së lagësht dhe jostabile ajrore, moti do të jetë i ndryshueshëm me vranësira dhe jostabil me reshje të rrëmbyeshme të shiut dhe bubullima. Vende-vende do të kushte për mot të lig të shoqëruar me erë tpë përforcuar, zbrazje elektrike dhe dukuri të breshërit. Destabiliteti do të jetë më tepër i theksuar në pjesët lindore dhe jugore të vendit.

Nesër proceset do të jenë më të shpeshta në orët e pasdites. Nga fundi i ditës nga veriu do të zvogëlohen vranësirat.

Në rast të dukurisë së zbrazjeve elektrike rekomandohet kujdes më i madh, të mos qendrohet në vende të hapura dhe nën drunj të vetmuar.

Comments