Plava e Gucia shpërthejnë me këngë e valle shqipe

256

Flamuri kombëtar, këngë dhe valle shqipe, kanë mbushur rrugët e Plavës dhe Gucisë, ku edhe po mbahet festivali i parë “Kënga e vallja shqipe na bashkon”.

Kryetari i Festivalit, Tahir Gjonbalaj ka deklaruar se në këtë festival, i cili ka filluar më 29 korrik dhe do të vazhdojë deri më 1 gusht, në Gryken e Alpeve Shqiptare në Vuthaj, po marrin pjesë ansamble nga Kosova, Shqipëria, Maqedoni e Mali i Zi, me këngë e valle shqipe.

Drejtori artistik i Festivalit, Avdi Gashi tha se festivali ka karakter garues, ku po marrin pjesë më shumë se 20 ansamble nga mbarë trojet shqiptare, tw cilat do të vlerësohen nga juria Dibran Fylli, Azgan Haklaj, Hasnije Kukaj Gjonbalaj dhe Agim Rugova.
Ndryshe, ky festival do të jetë tradicional.

 

plavag2

Comments