PLD: Me refuzimin e ligjeve për PSP-në mbrohet kriminali

102

PLD Goran Milevski

Partia Liberale Demokratike (PLD) sot shprehu keqardhje që, siç thekson në kumtesë, shumica qeveritare në Parlament nuk i mbështet ndryshimet ligjore të cilat Prokuroria Speciale Publike (PSP) i kërkon për punë më efikase.

Moebel THEMA

“Nuk mund të gjejmë arsyetim se pse individ ose parti politike do të ishin kundër ndryshimeve që i kërkon kjo prokurori, përveç asaj se qëllimi do të ishte që ta mbrojnë dhe tha fshahin kriminalin, korrupsionin dhe falsifikimet zgjedhore”, shkruan në kumtesë.

Sipas PLD-së, Qeveria e re pas 11 dhjetorit, do t’i mbështesë ndryshimet që i kërkon PSP-ja, me çka me vetë vazhdimin e afatit prej 18 muajve nga hapja e procedurave, kjo prokurori do të ketë mundësinë që deri në fund ti hetojë lëndët që janë ose tek do të formohen nga përgjimi i materialeve.

Comments