15 pacientë të operuar në klinikën për sëmundje të syve po ballafaqohen me infektim serioz të syve, thonë nga komisioni i shëndetësisë në LSDM. Sipas informacioneve të opozitës bëhet fjalë për skandal i cili ka ndodhur për shkak të përdorimit të preparatit ndotës për sytë, njofton Alsat M.

“Në emër të qytetarëve kërkojmë përgjigje menjëherë: a është e saktë se sallat e klinikës për sëmundje të syve janë mbyllur për operacione dhe prej kur ? A është shkak për ndërprerjen e operacioneve në klinikën e oftalmologjisë infektimi i 15 pacientëve pas operacionit? Çfarë pasoja do të kenë personat që kanë marrë infektim në sytë e operuar?”, tha Goce Çakarovski, kryetar i komisionit të shëndetësisë LSDM.

Drejtori i klinikës universitare për sëmundje të syve nuk ishte i kapshëm për koment. Nga LSDM thonë se kompetentët patjetër duhet të tregojnë nëse kanë siguruar zgjidhje alternative për rastet urgjente. Ata kërkuan që ministri Todorov të përgjigjet në këto pyetje.