Me ndalimin e televizioneve që të bëjnë emitin të drejtpërdrejtë të seancave të komisioneve parlamentare, kontrollohet projekti i informacioneve dhe emitohen në mënyrë selektive te publiku, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kështu deklaron Naser Sulejmani, kryetar i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë, duke rikujtuar 24 dhjetorin e vitit 2012, kur gazetarët u larguan dhunshëm nga galeria e kuvendit, ndërkaq kanali i kuvendit e ndërpreu emitimin.

Sipas tij, qëllimi i kryetarit të kuvendit, Trajko Veljanoski, është që të kontrollojë informimin e publikut, duke lejuar emitimin e diskutimeve që janë në të mirë të pushtetit, kurse diskutimet tjera do të emitohen në orët e vona.