Sulmi i kosovarit në Vlorë, mediat italiane: Një “ujk vetmitar” xhihadist?

173

 


Sulmi i kosovarit në Vlorë, mediat italiane: Një “ujk vetmitar” xhihadist?

Arrestimi i kosovarit që terrorizoi vlorën dy ditë më parë duke tentuar të merrte peng disa persona teks thërriste “Allahu Akbar”, “Jam i dërguar i Allahut” dhe “Do t’ju vras të gjithëve” ka qenë në vëmendjen e mediave italiane.

Moebel THEMA

Mediat në shtetin fqinj kanë ngritur pikëpyetje rreth sulmit të kosovarit Dijar Xhema, duke hedhur dyshime se mund të ndodhemi përballë një xhihadisti ‘ujk vetmitar’, person që vepron i vetëm, i inspiruar nga ISIS.

Gazeta ‘Il giornale’ shkruan: “Dinamika e fakteve dhe objektivi real i agresorit mbeten ende të paqarta: Dijar Xhema donte të kryente pengmarrje? Me çfarë qëllimi? A sulmoi apo plagosi dikë me thikën e tij? Cfarë kërcënimesh u ka bërë kalimtarëve? A ndodhmi përballë rastit të një krimineli, apo përballë dikujt që ka lidhje me xhihadistët. A ka patur kosovari ndonjë kontakt me radikalë islamikë? Në profilin e tij në ‘Facebook’ nuk është gjetur asnjë element që mund të çojë në dyshime për lidhjet e tij me xhihadistët. Të gjitha këto pyetje kërkojnë përgjigje, pasi mund të gjendemi përballë sulmit të dështuar të një ‘Ujku vetmitar’ xhihadist në Shqipëri”.

Policia e Vlorës arrestoi dy ditë më parë një shtetas kosovar, i cili ka terrorizuar Vlorën, pasi tentoi të rrëmbente tre persona, në vende të ndryshme të qytetit, duke thirrur “Allahu Akbar”, “Jam i dërguari i Allahut”, dhe “Do ju vras të gjithëve”.

Comments