Tërtmet, “shkaku” kërkohet dhe tek statujat e Gruevskit

154

Moebel THEMA

Shkupi vijon të jetë nën shock nga një seri lëkundjesh tërmeti, që u kanë kujtuar banorëve, sidomos atyre të moshës së tretë të atij qyteti, vitin 1963 kur gjithçka u kthye në gërmadhë.

Për pasojë, në disa shkolla nuk është lejuar të jepet mësim. Drejtues të Instituti për Inxhinieri Tërmetesh dhe Sizmologji Shkup, me propozim të Komitetit Drejtues për Menaxhim Krizash, vizitoi disa shkolla dhe çerdhe në Shkup duke parë nga afër dëmet dhe pasojat e mundshme pas lëkundjeve të frikshme të dy ditëve të fundit.

Dhe në disa prej tyre, duke parë dhe dëmet, ata kanë urdhëruar që mos jepet ushtrohet mësmidhënie

Ndërkohë mësohet se të gjitha aktivitetet jashtëshkollore në Shkup janë anuluar, ku përfshihen ato sportive, grupet e valleve, kurset e gjuhëve të huaja etj.

download (2)

Interesant është se lëkundjet e tërmetit në Shkup janë rrekur të shpjegohen dhe fetarisht, njofton tesheshi.

Zëra nga radhët e komunitetit të besimtarëve e kanë kërkuar arsyen e tyre tek “Shkupi 2012”, tek idhujtaria monumentale e nacionalizmit politik e zyrtar maqedonas, si shkak i paralajmërimit për një ndëshkim qiellor.

Comments