Të shtunën e kaluar, në disa fshatëra të Shkupit pati reshje të shiut, edhe atë rreth 30 milionë metër kub ujë, ku sipas profesorit Aleksandar Trendafilov vërshimet ndodhën si shkak i një sërë faktorëve, transmeton Telegrafi Maqedoni.

Profesori Aleksandar Trendafilov nga Fakulteti i Pylltarisë në UKM ka folur për arsyet e vërshimeve ku solli 22 viktima. Prerja ilegale e pyjeve, mirëmbajtja e kanaleve dhe mosrespektimi i ligjeve ka çuar në pasoja tragjike. Sipas tij, 70 përqind të fajit e mbajnë institucionet, thotë profesori në një intervistë për Nova.