XHEMAJL FETAHAJ-FIGURË E LAVDISHME KOMBËTARE

508

Xhemajl Fetahaj ra për të mos vdekur kurrë 21 Vite me parë në Koshare , si trim strateg dhe Epror i shquar i UÇK -së

Ashtu siç na mësoi historia Skënderbeut , Rilindjes , Bac Bajram Currit Hasan Prishtines Ismail Qemailit , Qemal Stafes Kryekomandant Enver Hoxhes , tribunit popullor udheheqesit tonë të lavdishëm Adem Demaçit e brezave të terë liria nuk vinte në pjatë po vinte me luftë të armatosur sepse Jugosllavia Serbia kuptonte vetem forcen .

Edhe shkrimtari i madh Dritero Agolli thoshte te ishte për vjersha unë do ta çliroja Kosoven me qindra herë , po u desht ilegalja ku Xhemajli ishte ai që nuk u thye as në studime as në burgje ç’njerezore serbe u desht ndihma e shtetit ame Shqiperisë Enveriane organizimi i madh i LPK -së LKÇK-së që kulmoi me luften e lavdishme të UÇK -së që ne të çlirohemi nga thundrat serbomedha .

UÇK -ja ja ktheu dinjitetin e nëpërkembur popullit tonë na ruajti nga asimilimi zhdukja totale dhe na çliroj me aleatet amerikan dhe naton .

Xhemajl Fetahaj hynë në mesin e personaliteteve më emblematike kombëtare i cili gjithë jetën e tij e shkriu për liri e Bashkim Kombëtar .

Raushiqi , Lugu i Baranit Dukagjini terë Shqipëria krenohet me kolosin Xhemajl Fetahaj .
Fal sakrificave shtreses atdhetare luftes çlirimtare gjakit derdhur ,martirizmit popullit tonë frymojmë shqip e nuk duhet harrojmë kurrë historinë tonë tragjike po edhe të lavdishme .

Ende jemi larg idealeve të dëshmorëve, luftëtareve veprimtareve me budallakitë tona politike përçarese !

Erald Selca

Comments