Deri në 1 milion njerëz mund të ikin nga luftimet në Irak

298

download_1469784585-1288890

Deri në 1 milion njerëz mund të detyrohen të ikin nga shtëpitë e tyre në Irak në javët dhe muajt e ardhshëm, në ndërkohë që luftimet janë intensifikuar për r rimarrjen e qytetit Mosul nga Shteti Islamik (ISIS), njofton Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq.

Kjo agjenci humanitare ka thënë se është duke kërkuar edhe 17.1 milionë franga zvicerane shtesë për programin e saj në Irak, i cili është programi i saj i treti më i madh në botë, që e çon shumën e buxhetit të vet për Irakun në 137 milionë franga zvicerane.

Comments