Emigrantët po kanë vështirësi të gjejnë punë në Zvicër

220
Emigrantët po kanë vështirësi të gjejnë  punë në Zvicër

 

Njerëzit me një sfond emigracioni shpesh e kanë të vështirë në tregun zviceran të punës. Këtë e tregon një analizë e Zyrës Federale të Statistikave (FSO).

Ata punojnë shpesh për paga të ulëta dhe shpesh janë të paforizuar ne krahasim me zviceranët, shkruan albinfo.

Zviceranët pa sfond emigracioni vitin e kaluar, 13% e të punësuarve kishin punuar me paga të ulëta. Për njerëzit me sfond emigracioni raportohet për më shumë se gjysma prej tyre.

Pothuajse çdo person i pestë me sfond emigracioni punon në një vend pune për të cilën është i mbikualifikuar.

Comments