Forca të mëdha serbe zbarkojnë në kufi me Kosovën, pushtojnë Dobrosinin dhe Karadakun e Preshevës

188

preshejonnee

Burime e “Presheva Jonë” thone se nga dje dhe gjate tere dites se sotme ka pasur ardhje te forcave te medha ushtarake dhe policore, me qellim te  shtrëngimit dhe kontrollit ne rruget e Dobrosinit dhe Konçul, kufi në Kosovë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Xhandarmeria dhe ushtria serbe,  mbi nje mije sish, kane zbarkuar keto 48 oret e fundit ne vendbanimet shqiptare duke pushtuar Karadakun e Preshevës, Dobrosinin dhe Konculin në emër të “emigranëve” ?!

Fshataret te ketyre zonave sikur edhe ne Karadakun e Presheves ndihen te frikesuar dhe ne panik nga kjo prezence e madhe ushtarake dhe xhandermeri serbe ne këto vendbanime shqiptare. “Qe dy dite kemi verejtur shtimin e forcave te medha usharak, policore dhe te xhandermerise serbe ne fshatin tone. Ata viojne  nga Buanoci dhe insalohen ne fshat sidmos atje larte, ne kuif me Kosoven. Keto forca vijne sidmos ne pret e vona t embrmejs pasi te bien ne gume fshataret, sigurisht qe t mos bien ne sy..Dhe kjo sinqerisht na ka shtesuar, duke shkaktuar panik dhe frike tek banoret, sidomos tek bujqit dhe fëmijet qe ruajne bagetine. Tash kur te hapen shkollat do te jete problwm i madh dhe nuk dijme hiq si ja bejme..” kanë deklaruar nje grup fshtarësh ekipit te gazetarëve të agjencise se lajmeve “Presheva Jone” te cilet sot u gjenden ne terren me perfaqesues te disa organizave nderkombëtare.
e-mail 0905 2014misa.ristovic@novosti.rsQendra e Pritjes në Preshevë sot ishte pak më shumë se dyqind emigrantë nga Siria, Afganistani dhe Pakistani. Ata janë një numër i vogël i ditëve të fundit kanë ardhur nga drejtimi i Tabanovcit në Maqedoni e cila është më afër kufirit me Serbinë duke u peqendruar ne Preshevë.

Në Beograd, sikur ne Nish. Leskoc apo Vranje nuk krijohen kushte të tilla si në Preshevë për te pritur emigrantet, keshtu qe Presheva ashtu keshtu me hallet e veta, Serbia i shton edhe më, të zezat, qe të merret edhe me emigrante e trafikantë.

Me urdhër të Qeverisë së Serbisë policore të përbashkëta dhe forcat ushtarake jane zbarkuar ne Dobrosin per  mbikëqyrur  kufirin shtetëror mes Republkën e Kosovës, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Në fushatën e fundit të arrestimeve të kontrabandistëve në një qendër pritjeje në Preshevë kryer 236 emigrantët që kalojnë kalimi zyrtare shtetërore kaluan kufirin maqedonas-serb në Miratovce dhe hyrë në territorin e Serbisë.

preshspollflff

Burime të policisë në jug të Serbisë kanë konfirmuar, se “shtrëngimi dhe kontrollin e kalimeve administrative dhe Konçul Dobrosin në Kosovë dhe Metohi dhe atje “nuk janë vërejtur lëvizjet e grupeve të emigrantëve”, si dhe rastet e “marrëveshjeve kontrabandës”

Beogradi instalimin  e ketyre forcave te medha ushtarake dhe poilciore e aresyetojne me “ceshtjen e emigrantve”. Kete justifkim te pales serbe analsitet nga Lugina e Preshves e kane konsidreteruar farse dhe e pavertetë.  Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” kete e demanton edhe nje fakt se vitin e kaluar kur numri i emigrantëve ne Presheve arrinte deri ne 20 apo 30 mije nuk kishte aq pozicionime te ushtrise dhe xhandarmerisë serbe ne karadakun e Presheves e as ne  Dobrosin  e Koncul, baza keto ushtarke te UCPMB-së ne kufi me me shtetin ame te Kosovës, kurse tash per 200 apo 300 emigrante zbarkojne qindra forcta ushatarke serbe?! prehsxhandd

Comments