Gjenerali amerikan kërcënon Rusinë: Do ju shkatërrojmë

305

Gjenerali amerikan kërcënon Rusinë: Do ju shkatërrojmë

Moebel THEMA

Shefi i ushtrisë amerikane Gjenerali Mark Milley, ka paralajmëruar gjatë natës së mbrëmshme që SHBA-të janë të gatshme të shkatërrojnë armiqtë e tyre, përmes disa komenteve të cilat ishin drejtuar qartë ndaj Rusisë.

“Dua të jem i qartë për ata qe dëshirojnë të na shkaktojnë dëme, ushtria e Shteteve të Bashkuara pavarësisht sfidave që kemi, pavarësisht tempos tonë operacionale dhe gjithë asaj që jemi duke bërë do t’ju ndalojmë dhe do t’ju mundim rëndë, ashtu siç nuk keni qenë të mundur më herët. Mos bëni gabime rreth kësaj” ka deklaruar Milley.

Për më tepër Milley ka thënë që konflikti i radhës do te jetë eksperienca më vdekjeprurëse që nga Lufta e Dytë Botërore, dhe do të përfshijë luftime në zona urbane të populluara.

Milley bëri të qartë qe po fliste për Rusinë, përderisa citoi një zyrtarë të lartë rus i cili kishte thënë “Rusia mund të hyj në luftë konvencionale në Evropë dhe ta fitoj atë”

Këto komente vijnë pas ngritjes së tensioneve në mes të dy superfuqive.

Comments