Përgatiti për www.shendeti.com.al: Elena Beta
Faktori më i madh i rrezikut për zhvillimin e variçeve është natyrisht gjenetika, që do të thotë se ju jeni të rrezikuar të keni probleme me variçet në qoftë se nëna juaj vuan nga ky problem.

Variçet zakonisht shfaqen në fund të 20-tave, dhe gjendja rëndohet në qoftë se ky problem nuk trajtohet siç duhet dhe në kohë. Femrat janë më të prirura për të pasur varice.

Pavarësisht gjenetikës, këto janë faktorë të tjerë më të zakonshëm të rrezikut për të vuajtur nga vbariçet:

  • Mosha
  • Çështjet e qarkullimit
  • Ndryshimet hormonale
  • Mungesa e ushtrimit fizik

Megjithatë, ilaçi që ne sugjerojmë sot është krejtësisht i natyrshëm dhe efektiv. Ai është rekomanduar nga një gjyshe e cila pretendon se i ka dhënë efekte pothuajse të menjëhershme.

Ajo shkroi:

“Ky ilaç ka trajtuar plotësisht varicet e mia, një problem me të cilin kam luftuar për vite me rradhë .

Receta që kjo grua ka përdorur përbëhet nga uthull molle, aloe vera, dhe karrota.

Përbërësit:

  • 1/2 filxhan tul Aloe Vera
  • Uthull molle
  • 1/2 filxhan karrota

Udhëzime:

Ju duhet të prisni karrotat imët dhe ti vendosni në blender. Shtoni Aloe Vera dhe përziejin deri sa të përfitoni masw homogjene. Pastaj, shtoni  uthull molle për të ndwrtuar një masë më të butë.

Ruajeni atë në një enë të vogël e cila do tja u bëjë të lehtë përdorimin.

Përhapni pak përzierje në zonat e prekura në këmbë, dhe mbajini këmbët lart, për gjysmë ore. Më pas, lajini me ujë të ftohtë.

Ky trajtim do të japë efekte të shpejta dhe të dukshme dhe do të trajtojë plotësisht çështjen me kalimin e kohës.

Për më tepër, masazhi do të jetë ndihmë e madhe, posaçërisht nëse kombinohet me këtë trajtim. Megjithatë, nuk duhet të masazhoni direkt mbi variçe, por filloni të fërkoni këmbët me gishta, dhe ngadalë lëvizni drejt variceve duke i shtypur butësisht.

Për efekt të mirë, ngrini këmbët në një kënd 45 gradë dhe të përdorin disa pika vaj esencial të cilat do të lehtësojnë procesin e masazhimit.  Ju mund të përdorni vaj esencial dëllinje, pasi ajo është një nxitëse e shkëlqyer, si dhe vaj esencial selvi, e cila redukton mbajtjen fluide dhe ndihmon qarkullimin.

Burimi: houseofhealthyfood / shendeti.com.al