Josifovski: Ulja e TVSH-së për hoteleritë nuk do të thotë kafe më të lirë për mysafirët

399

Me futjen e tre artikujve tatimorë nga 1 janari për aktivitetin e hotelerisë nuk do të ulë çmimin në kafene, bare, klube nate dhe diskoteka, tha Zdravko Josifovski, kryetari i Odës së Pavarur të Hotelerisë.

Hoteleritë, sipas programit qeveritar, TVSH-ja të ulej në një artikull të vetëm tatimor nga 18 në 10 përqind për këtë sektor, por në vend të kësaj u prezantuan tre artikuj – 18 përqind për shërbimin e pijeve alkoolike, 10 përqind për ushqimin dhe hotelierin dhe 5 përqind për porositë.

“Kjo nuk do të ndikojë në shërbimet më të lira, por artikulli i ri do të ketë më shumë ndikim në përmirësimin e sektorit të hotelerisë dhe rritjen e pagave për të punësuarit”, thotë Josifovski.

Ai theksoi se sektori do të jetë në telashe shtesë me rregullimin e pajisjeve fiskale, sepse bëhet fjalë për tre artikuj tatimor./Telegrafi/

Comments